Gràcies amb un conte

Fa unes setmanes ens va arribar una carta amb un paquet des d’una escola de Bunyola. Els infants d’allà ens feren entrega d’un atrapasomnis preciós amb el desig de que els malsons que els nostres infants tenen des del dia de la gran pluja i les seves conseqüències desapareguin. Us deixo adjunt aquí mateix un enllàç perquè pogueu veure que ens van enviar i escriure.
Quan només es pot dir gràcies!

Quan vam llegir la carta i obrir una de les cames de l’atrapasomnis a l’aula de 1r A se’ls va il·luminar la cara i també brotaren les idees, els infants també volien regalar-los alguna cosa en mostra del seu agraïment. La idea que més ressò va tenir fou la d’escriure un conte i, perquè no, amb la seva pròpia història. I aquí el teniu famílies, escrit i dibuixat per tots ells i elles, fet amb amor i il·lusió. Prest arribarà a Bunyola amb el desig de que els hi agradi tant com a nosaltres fer-lo.

Què bonics els regals fets des del cor… 💚

Ranxo granja Ses Roquetes

Dia 12 de novembre va ser un gran dia, vam gaudir d’un dia de sol i calor amb companyes i companys a un lloc fantàstic, el Ranxo granja Ses Roquetes. Allà hi vam poder veure animals de tot tipus; un cavall blanc anomenat Soñado ens va rebre esperant l’ordi que portàvem a les mans, ell sabia que li donaríem menjar i ens va fer molt de cas. Cabres i un boc, indiots i paons, gallines i un gall, una vaca anomenada Valentina, dos porquets negres, ocells i fint i tot tortugues d’aigua. Cada animal una experiència enriquidora.

El que no esperàvem fou muntar en poni, un casc al cap i ben agafats a les regnes per no caure va ser el que vam fer i vaja experiència més xula…

Després de tot això vam aprendre a sembrar faves. Agafar la terra de l’hortet, posar-la al planter, posar-hi les llavors i cap a casa a regar-la, no us oblideu de fer-ho o no menjareu faves…

Viatge a Egipte durant la tardor

I tot va començar amb els jeroglífics… Vam començar fent paraules a partir de la inicial d’unes imatges que tenim penjades a l’aula, escrivint la lletra baix la imatge i fent el dibuix de la paraula que ens havia sortit. I no són això els jeroglífics d’Egipte? I què és Egipte? I on és? I què són aquests triangles tan grans? Doncs totes aquestes preguntes són les què, amb unes fotografies fantàstiques, dibuixos fets a mà i fins i tot un papir de veritat, hem pogut respondre.

Hem resolt jeroglífics, n’hem creat un per a les famílies (esperam que us hagi agradat l’experiència, ho han fet amb tot l’amor del món, com sempre que preparen alguna cosa per portar a casa), hem construït piràmides amb plastilina i escuradents, pintat i retallat màscares de faraó, vist un conte sobre Tutankamon, fet un mural amb algunes de les fotografies i ballat com els Egipcis amb la màscara posada. Ens hem divertit molt!

Mentre viatjàvem per Egipte ha començat la tardor i ha anat passant, encara hi treballam, però per aprofitar alguns fruits d’inici d’aquesta, tota la generació del 2012 vam crear una exposició genial ben plena de fruites de temporada. Vam pintar cartells amb els noms de cada fruita, exposar quadres fets amb fulles caigudes dels arbres i estampades amb els colors de la tardor, que van quedar precioses. El que més els va agradar? Mostrar l’exposició als infants de 3 anys, que escoltaven atents com les nines i nins més grans els mostraven tot el que hi havia a les taules. Una experiència a repetir sens dubte. Gràcies per venir a visitar-la famílies.

TALLER DE LLATRA. 1r A i 1r B.

Avui na Carme I na Maria ens han explicat com es treballa el garballó. És una tècnica artesana que suposa, primer recollir les paumes, tractar-les amb sofre i treballar-les amb les mans.Ens ha encantat…! I hem après a fer trunyelles…!💚