DIADA DE LA PAU A L’ESCOLA

Les grulles 🕊 de Sadako Sasaki han estat les inspiradores de la jornada de la NO violència i SÍ a la pau que s’ha realitzat a l’escola. Els i les alumnes de tercer cicle ens han regalat un mòbil amb grulles perquè les penjàssem a un lloc del pati i demanàssim un desig de pau conjunt.

Tant els infants de 1r A i com els de 1r B s’han emocionat al compartir amb els demés els seus desitjos de pau, són petits però tenen un cor enorme. Tots vestits de blanc i blau hem celebrat aquest dia cantant amb viva veu i amb llengua de signes el desig de pau.

No barallar-se al pati, que tots els nins i nines del món puguin anar a escola, que no hi hagi gent pobre que no té per menjar ni on dormir, que la gent malalta es curi…

El seu somriure a vegades cura més que qualsevol altra cosa, no trobau?

Historia de les mil grulles narrada per mestres del nostre centre.

CRESPELLS o SENYORETS?

Ho anomenem com ho anomenem la qüestió és que hem celebrat Sant Blai fent un bon dolç. I com ens agraden els crespells… Però clar, no tot és menjar-ne, fer bona feina és important perquè surtin bé!

Motllos, davantals, pastadors, ratlladors, una bàscula, els ingredients i ganes de passar-ho bé és el que hi ha hagut a les nostres aules aquest dia. L’energia dels infants ha estat importantíssima perquè les galletetes sortissen guapes i molt bones. Quina oloreta que fan… 🤗

Esperam us hagin agradat, a nosaltres ens han encantat!

POESIA A L’ESCOLA

I és que la poesia és a totes bandes, a un dibuix, a un escrit, a un pensament, o a damunt d’una tela negra plena d’objectes divertits, diferents i amb molt de color com ens ensenya n’Eulari al taller de poesia que ens ofereix la Biblioteca Municipal de Sa Coma, la qual fa molt bona feina oferint projectes fantàstics als infants del nostre centre.

Poemes tranquils i suaus, ràpids i amb ritme, llargs i de ben curtets, rimes que fan de les formes geomètriques un ninot amb capell, paraules dedicades al sol i a la lluna, a una poma, fins i tot a una bicicleta.

És màgia la poesia? Els infants van fer sortir el sol d’entre els núvols i brillà tot el matí… Serà que sí?

SANT ANTONI 2019

Vaja dia de festa… Foc i fum, dimonis entremaliats, un Sant Antoni molt bon al·lot, cantar gloses, ballar vora el fogueró, torrar sobrassada i botifarró… I tot això ha passat a l’escola CEIP Punta de n’Amer en un sol matí!

Tots els infants volen ser dimonions i preparen les seves caretes de cartró, altres les duen de veres amb banyes de les grosses de casa seva, vestits confeccionats a mida per als infants i canyes fel·les, jerseis negres i vermells com mana la tradició a Sa Coma, tot ben autèntic.
Des de ben matí els infants ja estan nerviosos, demanen veure vídeos de Sant Antoni, sembla que els han vist tots i saben a cada pas què ocorrerà, d’on són els dimonis que surten i la tonada de les cançons… A les 11 es senten tambors, ja són aquí!!! Vaja ensurt quan arriben a la classe i ens espanten amb les canyes, tots cap al pati amb les gloses i a ballar darrera d’ells. Quina festada!

Les tutores de primer,

saps que estam de contentes,
aquests infants tan xalests,
fan que visquem totes les festes.

ELS REIS D’ORIENT

L’estel que els guia fins i tot els ha portat a l’escola, regals als nins i nines de primer els han duit, això és que a l’escola es deuen portar molt bé, no creieu?

La veritat és que van fer una carta demanant el que desitjaven que els portassen en comú per a l’aula i el grup i ben cert ho van endevinar; un bingo a 1r B, estris de cuina i d’eines a 1r A. Quina il·lusió que és això d’obrir els regals… I a l’escola encara més 😜