Exposició de la Tardor. 1r B

Avui hem acabat la nostra exposició !
Hem fet cartells, hem duit fruits, fulles, pinyes i pinyons.
Ara ja podeu passar a veure com ens ha quedat.
Hem convidat els companys i companyes de 2n i també l’equip directiu.
El nostre Cap d’Estudis, en Pasqual, ja l’ha vista i ens ha felicitat.
Ens agrada la

tardor! 💚

BUNYOLADA

A mitjans d’octubre… Les Verges, i amb elles els bunyols. Vaja dolç més bo vam poder menjar. Les nines i nins de 1r A vam anar a veure com les fregien, com agafaven coloret i acabaven a la taula per ser repartits entre els infants de l’escola. Podeu veure a les imatges com les se miraven i també com gaudien d’ells menjant-se’ls al pati.
Aquí us deixam la recepta dels bunyols escrita pels infants. Una feina que culminava la prèvia de conèixer cada ingredient dels que formen la recepta i la balança per pesar-los.

Bon profit!

Tots som Llevant !

El dilluns i dimarts després de la catàstrofe que vam viure tots, va fer que l’escola s’unís més encara per crear un cor gegant ple de cors i una pissarra plena de missatges de suport, energia i amor cap a les tantes persones que vam patir durant la setmana passada.

Per grups classe ens vam agrupar, asseure en rotllana als coixins i parlar sobre el que s’havia viscut durant els dies anteriors, compartir moments, sensacions, preocupacions i pors. Va ser un moment intens per a tots, per això vam decidir plasmar el que vam viure, veure o escoltar al full de "La notícia del cap de setmana". El més dibuixat, pluja, fang i tristor.

Un cor ple d’amor us enviam també a vosaltres, famílies.
L’enllaç del vídeo de l’activitat que vam portar a terme en comunitat amb una música preciosa és també per a vosaltres. Els infants es van emocionar al veure’l, veure’s, escoltar i sentir.
Com ens sentim. Vídeo.

Matemàtiques manipulatives

Aprendre tocant els ajuda a prendre consciència del que estan fent i els apropa a la realitat. Activitats amb materials com regletes, plastelina, pinces, bastons de colors, cartolines, números de fusta, dòminos, boles de colors, tassons, cotxes que viatgen per damunt carreteres numèriques, aranyes que entren dins pots, peces de fusta, trencaclosques i molt més mesclat amb ganes de fer i no aturar-se és com van aprenent els infants.

Els cinc sentits

Un dels projectes que s’han iniciat ha estat el del "Cos humà" i, a banda de treballar les parts del cos, també s’han treballat els sentits. Activitats tals com; ensumar l’esmorzar dels companys per saber què porten i així estimular el sentit de l’olfacte, degustar amb els ulls tancats, tocar objectes dins una bossa amb els ulls tapats i endevinar què són per desenvolupar el tacte, reconèixer sons de diferents objectes, persones i animals per treballar l’oïda o jugar a les diferències per aguditzar la vista… Amb cada una han après i s’han divertit a l’hora.

El resultat de la tasca portada a terme ha estat "la finestra dels sentits", la qual han decorat amb esment a més a més de retallar cada òrgan que ens permet sentir i posar el seu nom. Una gran tasca sempre divertida amb l’ajuda i l’aprenentatge de cançons tan divertides com la que us deixo aquí perquè la canteu amb els infants.

Cançó dels cinc sentits.

La fada de les estacions

Tot just després de començar la tardor va arribar-nos a l’aula una carta què començava així:

"Del món de la màgia, 1 d’octubre de 2018"

La carta era de la "fada Tonina", una joguina màgica que ha vengut des del país de la fantasia a passar uns mesos amb nosaltres. És la fada de les estacions ja que és la què ens conta com es van succeint les estacions durant l’any i la que ens porta propostes d’activitats tan divertides com la creació de l’arbre de la tardor pintat amb els dits, la roda de les estacions o sortir de l’escola per arreplegar fulles de tardor caigudes dels arbres.

El seu vestit ens recorda els colors que hi ha a la tardor, creieu que a l’hivern seran els mateixos? I a la primavera? Haurem de deixar que caiguin moltes fulles per sabre-ho…

La seva bosseta d’estrelles daurades arriba cada setmana amb una nova aventura o proposta, com quan ens va portar el calendari cíclic perquè els infants visualitzin l’any com una roda de dotze colors (els mesos) i posin un bastonet de color segons el dia al que es troben (blau, groc, verd, vermell, cel, taronja i rosa així com es succeeixen els dies de la setmana) on poden posar als bastonets i als mesos dates assenyalades com són el dia del seu aniversari, el nadal, sant antoni, l’inici de l’estiu, etc. Quina serà la pròxima aventura?

Em despedeixo dient la frase de na Tonina "Fins aviat petits humans plens de màgia. Una forta i màgica abraçada".

L’inici de l’aventura

I aquí les tenim. Junts vam fer un trencaclosques que ens va definir com a grup classe de 1r A.

Va ser un dia de retrobades amb amics i amigues, hi va haver abraçades, rialles, preocupacions per si hi serien tots… I sí, un bon grupet ple d’energia i màgia amb el que viure aventures.